8 Nederlandse tradities die buitenlanders raar vinden 0

dutch

Ieder land heeft zijn eigen tradities en gewoonten waar ze om bekend staan. Dat is in Nederland natuurlijk niet anders. Veel van die gewoonten zijn ook handig om te weten als je naar een ander land afreist of zakendoet met iemand uit het buitenland. Voor ons zijn onze tradities natuurlijk heel normaal, maar volgens buitenlanders kunnen wij toch een beetje gek overkomen. Wil je weten waarom? Lees dan deze lijst met Nederlands raarste tradities. 

  1.   Ooievaar

ooievaar

Nederlanders laten graag heel de wereld weten dat ze bevallen zijn van een zoon/dochter. Voordat social media bestond, werd er een ooievaar op de ramen geplakt of in de tuin gezet, het liefst nog met de naam van het nieuwe kleine mensje erbij. Met de komst van social media, worden de aankondigingen wel vaker via Facebook gedaan.

  1.   Beschuit met muisjes

beschuit

Om in de babysfeer te blijven hangen, beschuit met muisjes is ook een traditie op zich. Elke geboorte wordt met dit lekkernij gevierd. 

  1.   Haring 

broodje haring

Rauwe vis eten we over de hele wereld in de vorm van sushi, maar haring is toch iets aparts. Vooral de manier waarop we het eten, aan het staartje met de mond omhoog naar binnen laten glijden of lekker op een broodje. Niet elke buitenlander is er fan van.

  1.   Drop

drop

Dit snoepgoed is voor ons heel normaal en bestaat ook in verschillende soorten, maten en smaken. Je zou denken, voor ieder wat wils, maar toch vinden veel buitenlanders drop echt smakeloos. 

  1.   Feliciteren

verjaardag

Als we op een verjaardag komen feliciteren we iedereen. Voor buitenlanders komt dat raar over, ook al vinden de meeste het wel enorm attent. En vergeet vooral de 3 kussen niet. Elke verjaardag weer de hele kring af om een handje en 3 kussen te geven. Ja, ook die oom en tante die je één keer per jaar ziet!

  1.   Verkleinwoorden

verkleinwoord

We hebben het zelf niet door, maar als het even kan, verkleinen we elk woord. Van een kopje koffie tot een potje basketbal. Voor buitenlanders komt het over, dat we een kleinere kop koffie krijgen, omdat we er een verkleinwoord van maken.

  1.   Koningsdag vieren

koningsdag

Op 27 april gaat in Nederland massaal de vlag uit, want op die dag vieren we de verjaardag van de koning. Iedereen is in de feeststemming en er zijn verschillende festivals en tig rommelmarkten. 

  1.   Sinterklaas

sinterklaas

Een eeuwenoude traditie, waarbij Sinterklaas en zijn pieten op 5 december cadeautjes komen brengen bij alle lieve kinderen. December is in Nederland een echte feestmaand, waar kinderen twee keer worden verwend met cadeautjes. 

 

Previous ArticleNext Article
Activiteiten, Eten & Drinken, Lifestyle ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *