Deze 5 verborgen parels in Nederland moet je zien 0

girl

Elk land heeft zijn eigen verborgen parels, van die onontdekte plekjes waar niet zo veel mensen komen, maar die té uniek zijn om te missen. Ook in ons eigen kikkerlandje zijn er heel wat parels te vinden. Van fietspaden tot dorpen, we hebben ze voor jou op een rijtje gezet. 

  1.   Van Gogh-Roosegaarde fietspad

Er bestaat veel kunst in Nederland, maar kunstzinnige fietspaden zijn er maar weinig. In Eindhoven ligt een prachtig fietspad van 600 meter, die wordt verlicht door duizenden lichtgevende steentjes. Het is een unieke beleving om hier in het donker overheen te fietsen. Het fietspad is gebaseerd op het schilderij ‘de Sterrennacht’ van Vincent van Gogh en ligt precies waar de schilder van 1883 tot 1885 heeft geleefd.

  1.   Koppelpoort in Amersfoort

De koppelpoort is het visitekaartje van Amersfoort. Deze poort is een combinatie van een landpoort en een waterpoort, wat enorm uniek is. Het is dan ook de enige in Nederland en bestaat al sinds 1425. Deze sprookjesachtige poort maakte ooit deel uit van de stadsmuur, nu is het een tweede omwalling van de stad. Kom alles over deze middeleeuwse bezienswaardigheid te weten tijdens een complete rondleiding in en bovenop de poort. 

  1.   De Pyramide van Austerlitz

Wie een Pyramide wil zien, hoeft niet af te reizen naar Rome. In ons eigen Utrecht staat er namelijk een bovenop op Heuvelrug. Deze bezienswaardigheid stamt al uit 1804 en is gebouwd als een eerbetoon aan Napoleon Bonaparte. 

  1.   Basiliek Oudenbosch

Niet alleen de pyramides uit Rome zijn nagebouwd in Nederland, de Sint-Pieter namelijk ook. Deze basiliek in Oudenbosch is 16x kleiner dan zijn grotere broer in Rome. Deze bezienswaardigheid is gebouwd in 1865 en is vernoemd naar de heilige vrouwen Agatha en Barbara. 

  1.   Orvelte

Met zijn eeuwenoude historie heeft dit dorp de status ‘beschermd dorpsgezicht’. Dit oerdorp in Drenthe staat ook bekend als monumentdorp, waar je de sfeer van de negentiende eeuw nog kunt proeven. Je vindt er oude boerderijen en huizen, waar je achter elke deur iets anders ziet. Je waant jezelf echt in de negentiende eeuw, net ofdat de tijd niet stil heeft gestaan. Van oude ambachten tot oudhollands speelgoed, je vindt het allemaal in Orvelte! 

 

Previous ArticleNext Article
Actualiteit ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *