De beste fietsroutes van Nederland 0

fiets

Nederland is een echt fietsland en dat is ook te zien aan de infrastructuur. Langs heel veel wegen liggen fietspaden, zodat u veel plekken met de fiets kunt bereiken. Als klein fietslandje, kunnen fietsroutes dan ook niet ontbreken. We hebben de mooiste routes voor jullie op een rijtje gezet.

  1.   Waterrijke natuur – Noord-Holland

In Noord-Holland kunt u op de fiets springen om de mooie waterrijke fietsroute te volgen. De route gaat van start in Ouderkerk aan de Amstel en vanaf daar wordt er 55 km gefietst langs prachtige wateren. Allereerst fietst u via het weidebied van Polder De Ronde Hoep langs rivieren, vaarten en kanalen. Daarna verkent u nog heel wat leuke dorpen in de buurt. Onderweg naar de eindbestemming, komt u o.a. nog langs de Spiegelplas en de Ankeveense plassen. De route eindigt, waar deze ook is begonnen.

  1.   Schijndelroute – Noord-Brabant 

Met deze fietsroute verkent u de omgeving van Schijndel binnen een afstand van 41 km. Tijdens de route, fiets u vooral door Schijndel, Heeswijk en Middelrode. Allereerst komt u langs het kasteel Heeswijk en deze weg vervolgt zich over oude dijken. Vervolgens komt u onder andere langs de ruïne van het landgoed ‘Seldensate’ en oude boerderijen. Ook deze fietsroute eindigt weer, waar die begonnen was. 

bike

  1.   Nederlandse kust route

Dit is misschien wel de populairste fietsroute van ons kikkerlandje, dus die past zeker in het rijtje beste fietsroutes thuis. De complete route is officieel 570 km lang, omdat deze de Noordzeeroute en de Waddenzeeroute combineert. Deze route is een deel van de internationale ‘North Sea Cycle Route’ die in totaal 6.000 km lang is. Daarom is deze route niet alleen bij de Nederlanders favoriet, maar fietsen buitenlanders de route ook vaak. Deze fietsroute biedt de unieke mogelijkheid, om heel het land door te fietsen. Je komt onder andere langs Zeeland, Noord-Holland, Friesland en Groningen. 

 

 

 

Previous ArticleNext Article
Algemeen, Reisinspiratie ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *