Wil je meer privacy en groen in de tuin? Dan komen deze handige tips van pas 0

Haag van Rhododendrons

Heb je een fijne tuin, maar zou je toch een aantal veranderingen willen doorvoeren en meer groen willen planten? Dan kun je een aantal dingen doen om de tuin een stuk groener te maken. Verder is het goed om na te denken over hoe je intieme hoekjes kunt creëren voor meer privacy tijdens de momenten dat je van de tuin gebruikmaakt. Op deze pagina lees je welke voordelen er aan hagen in de tuin zitten en op welke manier je de schutting of de gevel van je woning groener kunt maken. Verder worden de planten besproken die je tuin in één keer een mooie groene boost kunnen geven.

Welke voordelen zitten er aan een haag in de tuin?

Wist je dat je niet altijd voor een schutting hoeft te kiezen om je tuin af te sluiten van de buitenwereld? Je kunt bijvoorbeeld ook voor een beukenhaag kiezen, die je van privacy voorziet. Een haag is vaak zelfs goedkoper dan een schutting en je haalt meer groen en natuur naar je tuin. Wist je dat een haag in de zomer voor verkoeling zorgt en in de herfst de perfecte plek is voor egels? In het voorjaar kunnen er vogeltjes in broeden en ook insecten zijn gek op het leven in de haag. Een haag zuivert ook nog eens de lucht. Een 10 meter lange haag neemt net zoveel CO2 op als een volwassen boom.

Daarnaast is een haag een milieuvriendelijke schutting. Dit komt doordat het geheel natuurlijk is en je er ook geen bouwmaterialen, grondstoffen of energie voor nodig hebt. Wanneer je de haag wil bijwerken, kun je dit zelfs met de hand doen.

Op welke manier kun je de schutting of gevel van je woning groener maken?

Heb je al een schutting staan, maar zou je toch voor een groener uitzicht in de tuin willen zorgen? Dan kun je ervoor kiezen om een klimop tegen je schutting of de gevel van je schuur of woning te plaatsen. Het mooie aan een klimop is, dat deze plant goed te leiden is. Je kunt zelf bepalen op welke manier de plant tegen je schutting, woning of schuur aangroeit. Zo kun je er zelfs hele patronen in maken. Het is erg leuk om een klimop in de tuin te plaatsen aangezien dit de sfeer meteen een stuk gezelliger maakt. Heb je een overkapping? Dan zou je zelfs kunnen overwegen om de klimop daar overheen te laten groeien.

Deze planten zorgen ervoor dat jouw tuin een upgrade krijgt

Ben je op zoek naar planten die je tuin een stuk meer kleur kunnen meegeven? Dan kun je het beste voor een hortensia gaan. De lavendel is ook een erg makkelijke en heerlijk geurende plant die er heel mooi paars uit komt te zien. Andere planten die voor meer kleur zorgen zijn de camellia, buddleja, skimmia, rozenstruik, leliegras en de rhododendron. Kies voor planten die bij jouw smaak en tuin passen. Zo kun je er een prachtig geheel naar jouw persoonlijke smaak van maken. Wil je naast bloemen, ook meer planten toevoegen? Dan kun je bijvoorbeeld voor bamboe of cactussen kiezen. Varens doen het ook erg goed in de Nederlandse tuinen.

Wanneer je de ruimte ervoor hebt en je weet wat je doet, kun je ook een moestuin aanleggen. Groente en fruit verbouwen, is erg leuk en de planten die daarbij komen kijken zien er ook nog eens gezellig uit. Een moestuin is uiteindelijk een duurzame keuze, aangezien je op termijn je eigen groente en fruit kunt verbouwen. Alles wat je over hebt, kun je aan familie, vrienden en de buren geven.

Previous ArticleNext Article
Handige informatie ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *