Hoe kun je het beste omgaan met geluidsoverlast van je buren? 0

Omgaan met Geluidsoverlast

Geluidsoverlast in je eigen woning is een van de ergste vormen van geluidsoverlast die er bestaat. Dit komt met name door het feit dat de geluidsoverlast plaatsvindt in de eigen woning. De eigen woning zou een plek moeten zijn waar je helemaal jezelf kunt zijn en volledig tot rust kunt komen. Een soort veilige uitvalsbasis tussen de overige activiteiten door. Wanneer je in de eigen woning geluidsoverlast ervaart, dan wordt dit gehele rustmoment verpest door de overlast. Het is dan ook zaak om hier zo snel mogelijk iets aan te doen. Benieuwd hoe je dit het beste doet? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over!

In gesprek gaan

De eerste stap in het oplossen van geluidsoverlast zit hem in het aangaan van een gesprek. Dit gesprek dient aangeknoopt te worden met degene die de geluidsoverlast veroorzaakt. Denk jij dat je niet de enige die last heeft van de geluidsoverlast? Probeer dan voorafgaand aan het gesprek alvast met de andere buren in gesprek te gaan. Zo kun je dit ‘confronterende’ gesprek met meerdere mensen aangaan. De kans dat de boodschap overkomt is in dit geval veel groter. Als het een beetje meezit, dan heeft de veroorzaker van de overlast helemaal niet door dat hij of zij overlast veroorzaakt. In het laatste geval is het vaak vrij gemakkelijk om de overlast te beperken. Wanneer iemand doorheeft dat hij of zij geluidsoverlast veroorzaakt, dan gebeurt dit al op een asociale manier en veroorzaakt men dus willens en weten de overlast. 

Vervolgstappen

Merk je na het gesprek dat de geluidsoverlast niet minder is geworden? Dan is het tijd voor vervolgstappen. De eerste stap die je in dit geval moet nemen is de geluidsoverlast buren meten. Zonder meting heb je namelijk geen poot om op te staan. Wanneer uit de meting blijkt dat de overlast werkelijk waar ‘te erg’ is, dan kun je hier het beste nog een keer mee teruggaan naar de buren. Aan de hand van de meting zullen zij schrikken en hopelijk het gedrag hierop aanpassen. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het helaas tijd voor juridische stappen. De meting geeft je hierin veel houvast en maakt de kans op slagen erg groot!

Previous ArticleNext Article
Handige informatie ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *