Minder passie in je relatie? Dat hoeft niet aan jou te liggen! 0

Minder passie in je relatie

Als één ding in een relatie met een man je als vrouw onzeker kan maken, dan is het dat je merkt dat de passie uitgedoofd begint te raken. Als je vriend of man nog maar weinig interesse toont in seks, dan betrek je dat als snel op jezelf. Ben ik niet meer aantrekkelijk? Moet ik afvallen? Zijn mijn borsten te klein? Dit terwijl het ook heel goed mogelijk is dat het helemaal niet aan jou ligt. We bespreken een aantal andere oorzaken.

Lichamelijk probleem

Een man beleeft voor zijn gevoel gezichtsverlies als zijn lichaam tussen de lakens niet wil meewerken. Waar jij het op jezelf betrekt als je man geen opwinding lijkt te voelen bij jou, betrekt een man het op zichzelf als hij eigenlijk wel seks wil hebben, maar hij geen erectie kan krijgen. Als dit een structureel probleem wordt, gaat hij onbewust het probleem psychisch aanwakkeren door iedere keer prestatiedrang te voelen die spanning veroorzaakt. Juist dan laat het lichaam het extra afweten. Het is goed om te weten dat hier oplossingen voor bestaan in de vorm van medicijnen, bijvoorbeeld het middel Caverject, waardoor het alsnog mogelijk wordt om een volwaardige erectie te krijgen.

Testosterontekort

Testosterontekort

Waar sommige mannen ervan beschuldigd worden te veel testosteron te hebben, is het ook mogelijk om te weinig te hebben van dit mannelijk geslachtshormoon. Een testosterontekort is een probleem met serieuze gevolgen voor mannen. Het kan leiden tot vermoeidheid en depressiviteit, maar ook tot botontkalking (osteoporose). Ook kan het voor een laag libido en erectieproblemen zorgen. Het is daarom verstandig om alert te zijn op een combinatie van deze symptomen. Een testosterontekort is namelijk ‘gewoon’ op te lossen door toedieningen van extra testosteron. Daarmee kan een hoop psychische en fysieke ellende voorkomen worden.

Medicijnen

Ook medicijnen kunnen een boosdoener zijn die ervoor zorgen dat jouw man of vriend weinig zin in seks heeft of erectieproblemen ontwikkeld. Ironisch genoeg is dat onder andere het geval bij antidepressiva. Waar depressiviteit al kan zorgen voor een laag libido, kan de bestrijding van diezelfde depressie het seksuele probleem dus juist versterken. Slikt je man of vriend medicijnen, verdiep je dan eens in de bijsluiters daarvan. Wellicht vind je in een van die medicijnen wel de oorzaak van het probleem. Daarmee is het niet opgelost, maar dan kun je wel met meer zekerheid zeggen dat het in ieder geval niet aan jou ligt.

Problemen met het libido zijn niet alleen voor jou vervelend, maar ook voor je man. De kans is aanwezig dat hij zelf ook niet zal begrijpen waarom hij niet vaker zin in seks heeft. Wellicht kunnen de hierboven beschreven zaken leiden tot een oplossing voor het probleem.

Previous ArticleNext Article
Lifestyle ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *