Typische dingen die iedere Nederlander doet 0

Ieder land kent zo zijn eigen gewoontes en wij Nederlanders zijn niet anders. Wij hebben 5 van de meest bekende tradities op een rijtje gezet, die iedereen wel kent. Maak jij je schuldig aan de volgende gewoontes? 

  • Altijd de prijs erbij vermelden

Wij Nederlanders vinden het toch moeilijk om iemand netjes te bedanken als er weer een opmerking wordt gemaakt over onze nieuwe kleding. Om een of andere reden hebben wij altijd de neiging om erbij te vertellen hoe duur die nieuwe broek dan wel niet was. 

  • Kringverjaardagen 

Deze gewoonte mag niet uit het rijtje ontbreken, de bekende kringverjaardag. Het begint natuurlijk met 3 kussen te geven bij binnenkomst. Niet alleen aan de jarige, maar aan heel het gezin. Vervolgens wordt de hand geschut van elke aanwezige en wordt iedereen gefeliciteerd met de jarige. Aan het eind van de ronde, neem je zelf plaats in de kring, waar er heel de avond over koetjes en kalfjes wordt gepraat. De buiken worden ondertussen gevuld met een stukje kaas en worst. 

  • Overal je mening over geven

Heel vaak totaal ongevraagd, geven wij Nederlanders onze ongezouten mening. Of we het nu hebben over de zwarte pieten discussie, asielzoekers of de hulp die wij als klein land bieden. Overal hebben wij wel een mening over en we zijn niet bang om deze te laten horen. 

dutch

  • Een verjaardagskalender op de wc

Het is bijna raar als je ergens thuiskomt en die hebben géén verjaardagskalender op de wc hangen. Het is een typische oude gewoonte om alle verjaardagen te verzamelen en die verzamellijst op de wc te kunnen bekijken. Waar het vandaan komt? Geen idee. Maar, als we eerlijk zijn, is het toch wel een beetje vreemd… Gelukkig hebben we tegenwoordig Facebook, die ons elke minuut van de dag aan alle verjaardagen herinnert!

  • Zeuren over het weer

Nederlanders zijn het beste in zeuren. We zeuren een eind weg over van alles en nog wat, maar ons favoriete onderwerp is toch wel echt het weer. In onze ogen is het nooit goed. Het is altijd té warm of té koud. Op andere dagen vinden we weer dat het té veel regent, maar té weinig regen bestaat natuurlijk ook. 

 

Previous ArticleNext Article
Actualiteit, Lifestyle ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *