Deze 8 etenswaren missen Nederlanders die in het buitenland wonen 0

food

Elk land heeft zo zijn lekkernijen, die nergens anders te koop zijn. Ook in Nederland hebben we zo’n lijst met unieke etenswaren. Als je op vakantie gaat, kun je wel een tijdje zonder, maar expats zitten wel langere tijd in het buitenland. Denk ook aan stagiaires die een half jaar in een ander land wonen. Wil jij weten wat ze onder andere missen? Bekijk de lijst hieronder.

  • Ontbijtkoek

Ze zijn er in verschillende smaken en maten. Met een dikke laag boter of een laag kandij aan de zijkant. Dit is een heerlijk tussendoortje of een snel ontbijt. 

  • Beschuit

Vooral als je als expat bevallen bent, mis je deze lekkernij in combinatie met de roze of blauwe muisjes. Ook wordt beschuit gegeten als ontbijt, het is een lichtere vorm van brood en ideaal als je ziek bent en iets lichts moet eten. 

  • Stroopwafels

Of je ze nou vaak eet of niet, als je ze niet kunt kopen in het buitenland, ga je ze vanzelf missen. Deze koeken zijn heerlijk bij de koffie. 

  • Hagelslag

Het meest bekende broodbeleg in Nederland is toch wel echt hagelslag. Sommigen eten deze chocolade vlokken in combinatie met pindakaas, wat ook geliefd is onder de Nederlanders. Dit beleg is een groot gemis voor de expats.

  • Drop

In allerlei smaken en maten is deze zoetigheid verkrijgbaar en ons volk is er dol op. We eten ruim 30 miljoen kilo per jaar op met z’n allen, dus grote kans dat de expats deze snoepgoed missen in het buitenland

  • Kroketten/bitterballen

Dit zijn toch wel de lekkerste snacks uit Nederland die we in het buitenland missen. Van kroketten op brood tijdens de lunch of een schaaltje bitterballen tijdens het borrelen. Het is een echt gemis voor de meeste expats. 

  • Kibbeling

Over het algemeen ontkom je niet aan vis in het buitenland. Maar, wat missen we dat bakje kibbeling met die heerlijke ravigotesaus van de plaatselijke visboer. 

  • Rookworst

Bij Nederlandse stamppot hoort een vers stuk rookworst. Die stamppot alleen kan al problemen opleveren in het buitenland, want in de supermarkten hebben ze lang niet alle groenten. Maar, die rookworst, dat is echt een probleem, want kleine kans dat ze die heerlijke worsten van Unox in de plaatselijke super verkopen.

Previous ArticleNext Article
Handige informatie ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *