Beter je focus behouden tijdens het thuiswerken 0

Thuis werk locatie

Sommigen vinden het heerlijk om thuis te werken, ver weg van de chaos van het kantoor. Anderen merken dan weer dat ze thuis de sociale controle missen om een hele dag gefocust te blijven. Behoor jij tot de tweede groep? Dan kunnen deze tips helpen! 

1.    Zorg voor een goede werkplek

Zit jij elke dag op een andere plek? Wissel jij af tussen de keuken, bank en je bed? Dan is het misschien een goed idee om een professionele werkplek te maken. Werken vanuit bed wordt door velen als een no-go gezien, omdat je veelal een slechte houding hebt, waardoor je tal van lichamelijke klachten kunt krijgen. En alsof dat nog niet erg genoeg is, leggen je hersenen een connectie tussen je bed en je werkzaamheden, die er ook is als je ‘s avonds probeert te slapen. Hierdoor kom je minder goed tot rust. Kies dus één goede werkplek uit, het liefste eentje met een tafel die hoog genoeg staat met een goede bureaustoel die voor de juiste zithouding zorgt. Het is niet erg om af en toe op de bank te zitten, maar op één plaats blijven zitten kan helpen om je focus te behouden. Steeds als je ergens anders gaat zitten, kun je immers afgeleid worden door omgevingsfactoren. Wie weet zie je wel rommel liggen die je even wilt opruimen… en voor je het weet, klap je pas je laptop 30 minuten later weer open. 

2.    Koop goede noise cancelling headphones

Het is algemeen bekend dat noise cancelling headphones niet goedkoop zijn. Maar veel bedrijven hebben budgetten voor materiaal, wie weet kun je deze aanspreken? Deze headphones produceren een antigeluid, dat storende omgevingsgeluiden dempt. Dit zorgt ervoor dat jij in je eigen ‘bubbel’ zit en door niets of niemand afgeleid wordt. Héérlijk! Zorg ervoor dat deze altijd bij je laptop en andere werkmaterialen ligt, zodat je nooit op zoek hoeft te gaan naar je headphones halverwege de dag. Ook als je op zoek moet naar een pen, een notitieboekje of een kabel, kan dat ervoor zorgen dat je je focus verliest. Daarom is het een aanrader om alles binnen handbereik te hebben. Het kan handig zijn om bijvoorbeeld een extra Apple of Samsung oplader bij je te hebben, zo hoef je je oplader niet steeds van je slaapkamer naar je werkplek te verslepen. Kijk eens bij Kabelmaatje als je een goede deal wilt sluiter! 

3.    Stel blocking-programma’s in

Zegt Cold Turkey je wat? Dit is een programma dat allerlei sites ‘cold turkey’ blokkeerde en was erg populair bij veel studenten. Dit programma bestaat nog steeds, net zoals bijvoorbeeld StayFocusd en WasteNoTime. Spendeer jij te veel tijd aan Twitter overdag? Blokkeer deze dan tijdens je werkuren. De meeste programma’s staan zo ingesteld dat zelfs je laptop opnieuw opstarten de blokkade niet opheft. Hardcore, maar het werkt! Er zijn ook apps die hetzelfde doen. 

 

Heb jij nog tips om beter te focussen tijdens het thuiswerken? Laat het ons weten!

Previous ArticleNext Article
Handige informatie ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *