Een kleine verschijning met een groot geheugen 0

USB stick

Wanneer je regelmatig met een laptop in de weer bent, heb je het vast wel eens meegemaakt: je laptop valt zomaar uit en je bent al je bestanden kwijt. Had je het nou maar tussendoor opgeslagen denk je bij jezelf. Een frustratie die je met een kleine moeite had kunnen voorkomen. Niet alleen het tussentijds opslaan van de bestanden is belangrijk, ook het hebben van een volle batterij moet je absoluut niet vergeten. Wil jij voor zekerheid gaan? Zet je bestanden over naar een USB stick en sla ze extra goed op. Een USB stick kopen lijkt misschien niet meer van deze tijd, maar sinds de technologie bestaat is er veel veranderd en kun je er meer mee dan je misschien zou denken.

Geschiedenis van de USB stick

Voorafgaand aan de USB stick was het lastig om grote hoeveelheden gegevens te verplaatsen. Vanuit dit probleem is de geschiedenis van de USB stick ontstaan. De eerste commercieel verkrijgbare USB stick was de “ThumbDrive”, die in 2000 door Trek Technology in Singapore werd geproduceerd. Later dat jaar kwam de “DiskOnKey”. De eerste USB sticks hadden toen een geheugen van 8 MB. Deze versie is begrijpelijkerwijs niet meer te verkrijgen, want dat zou betekenen dat je er in het ergste geval maar twee foto’s op kunt zetten. Inmiddels kun je zelfs USB sticks met 1 TB geheugen kopen.

Welke USB stick is geschikt voor mij?

Door de jaren heen zijn er veel verschillende USB sticks ontstaan, voordat je er een aanschaft is het dan ook belangrijk te bedenken wat je er precies mee gaat doen. Wil je slechts af en toe een tekstbestand overdragen? Dan is een flashdrive van 8 GB met een lage schrijfsnelheid voldoende. Als je echter veel foto’s en video’s over wilt zetten, heb je meer geheugen nodig en is een hogere schrijfsnelheid ook handig. Heb je in je nieuwe laptop of computer helemaal geen USB A-aansluiting meer zitten? Dat is geen probleem, je kunt er namelijk gemakkelijk een USB C stick in doen. Deze kan alles wat een gewone USB stick ook kan.

Wat je allemaal kunt doen met een USB stick

Veel mensen hebben een eenvoudig beeld bij USB sticks, ze denken dat je er alleen bestanden mee kunt exporteren. Ben jij één van die mensen? Dan sla je de plank volledig mis! Wist je dat je een USB stick kan gebruiken om je laptop te ontgrendelen en vergrendelen? Ook kun je de naam en het wachtwoord van je wifi netwerk op een USB stick opslaan. Als iemand op bezoek komt met zijn laptop, zou je hem of haar op deze manier toegang kunnen verlenen tot je netwerk zonder dat ze achter je wachtwoord komen. Je kunt de snelheid van je computer een boost geven met de ReadyBoost technologie van Windows. Hierbij gebruik je je USB stick als een schijf cache, waardoor je computer sneller data kan lezen en schrijven. Als laatste gebruiken bedrijven een USB stick als promotiemateriaal. Ze laten USB sticks bedrukken met de naam of het logo van hun bedrijf en geven ze weg op een beurs of evenement.

Previous ArticleNext Article
Handige informatie ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *