5 redenen om voor jaloezieën te kiezen 0

Jaloezieën

Qua raamdecoratie kun je ontzettend veel kanten op. Van inbetween gordijnen tot vouwgordijnen en van plisségordijnen tot jaloezieën. En vooral die laatste is steeds geliefder. Niet heel gek, want jaloezieën hebben heel wat fijne voordelen. Wat dan zoal? We zetten het voor je op een rij: 

1. Ze zijn makkelijk schoon te maken 

Van jaloezieën wordt vaak gedacht dat het enorme stofvangers zijn en dat het een ramp is om ze schoon te maken. Toch ligt dit wat ons betreft een stuk genuanceerder. Inderdaad, ze vangen stof, maar dat doet eigenlijk elk item in huis. In hoeverre je dit snel ziet ligt eigenlijk vooral aan de kleur van de jaloezieën en of de zon erop schijnt. Maar dat ze lastig schoon te maken zijn is absoluut niet waar. Met een plumeau, een doekje of een speciale jaloezieënstoffer is het zo gebeurd. Zeker wanneer je het vergelijkt met het schoonmaken van gordijnen. Dát is namelijk pas een klus. Die moet je namelijk eerst losmaken, de haakjes verwijderen, wassen, laten drogen en vaak ook nog strijken! 

2. Controle over inval van daglicht 

Het fijne aan jaloezieën is dat je heel gemakkelijk het daglicht kunt controleren. Zeker wanneer je televisiekijkt is dit erg prettig, omdat je op die manier kunt voorkomen dat er zonlicht op je scherm valt zonder dat je gelijk de hele kamer moet verduisteren. De lamellen zijn namelijk gemakkelijk af te stellen, zodat je het ene moment al het licht naar binnen kunt laten en het andere moment het licht via het plafond naar binnen laat vallen zodat het licht minder fel is. Uiteraard is totale verduistering ook mogelijk, wat vooral prettig is in de slaapkamer. 

3. Geen inkijk, wel uitkijk

Heb je gordijnen? Dan moet je meestal kiezen: wil je naar buiten kijken of wil je een beetje privacy? Bij jaloezieën kan dit echter allebei tegelijk. Je kunt de lamellen namelijk zo draaien dat je wel lekker naar buiten kunt kijken én er daglicht naar binnen komt, maar dat voorbijgangers niet naar binnen kunnen gluren. Ideaal! 

4. Isolerende werking

Daarnaast hebben jaloezieën ook een isolerende werking. Oftewel: in de zomer zorgen ze ervoor dat de warmte buiten blijft (en het binnen lekker koel blijft) en in de winter houden ze de warmte juist lekker binnen. Wel zo prettig voor je portemonnee ook! 

5. Past in ieder interieur 

Tot slot is het goed om te weten dat jaloezieën echt niet alleen maar geschikt zijn voor een modern en strak interieur. Juist doordat je eindeloos kunt variëren in materialen, kleuren, diktes, koordhouders, breedtes en afmetingen passen jaloezieën eigenlijk in ieder interieur. Ben je bang dat de standaardmaten jaloezieën niet passen bij jouw ramen? Geen nood, je kunt heel gemakkelijk maatwerk houten jaloezieën samenstellen. Zo weet je zeker dat het past!   

Previous ArticleNext Article
Handige informatie ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *