Sociale media voor bedrijven: gratis of betaald? 0

Traffic Today Social Media

Als je een eigen bedrijf hebt, ontkom je er niet meer aan: het gebruik van sociale media. Bijna alle bedrijven zijn tegenwoordig actief op sociale media. Dit is best een logische keuze, want via diverse sociale media platforms kan je een groter publiek bereiken. En dat terwijl het gebruik van sociale media in de basis helemaal gratis is. Echter is er ook de mogelijkheid om te betalen voor sociale media. Meer weten over social media marketing? Lees dan snel verder. 

Gratis een groter bereik

Zoals gezegd is het gebruik van sociale media gratis. Voor het aanmaken van accounts op de diverse sociale media platforms hoef je helemaal niets te betalen. Je kunt hier gratis berichten op plaatsen en foto’s en video’s delen. Als jouw volgers deze content leuk vinden, kunnen ze dit laten weten door bijvoorbeeld een duimpje omhoog te doen, maar ze kunnen het bericht ook delen met hun eigen volgers. Vooral laatstgenoemde is voor een bedrijfsaccount zeer belangrijk. Hiermee vergoot je namelijk het bereik van het bericht en laat je nieuw publiek kennis maken met jouw bedrijf. Dit kan je uiteindelijk nieuwe klanten opleveren. 

Betalen voor een specifieke doelgroep

Als je sociale media op de manier gebruikt zoals hierboven beschreven staat, ben je afhankelijk van jouw volgers voor een groter bereik. Echter is een nog een andere optie om jouw berichten, foto’s en video’s aan meer mensen te laten zien: betaalde berichten, oftewel een vorm van adverteren. 

Het mooie van deze optie is dat je een heel gericht publiek kunt bereiken. Je mag namelijk zelf bepalen welke doelgroep de advertentie te zien krijgt. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om de advertentie alleen te laten zien aan vrouwen tussen de 25 en 35 jaar die in Haarlem en omstreken wonen. Erg handig als je de eigenaar bent van een nagelsalon in Haarlem bijvoorbeeld. Zo is er voor elk bedrijf wel een doelgroep te vinden die mogelijk geïnteresseerd is in de aangeboden producten of diensten.

Previous ArticleNext Article
Algemeen ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *