Heb jij ook zo’n last van pijn: wat kun je eraan doen? 0

Last van pijn

Pijn is fijn, bloed is goed, zegt men wel eens. Maar we zijn niet allemaal masochisten en voor de meesten van ons is pijn helemaal niet fijn. Het is strontvervelend, op z’n zachtst gezegd. Toch hebben we er allemaal regelmatig last van, zeker wanneer de jaren beginnen te tellen. Wat kun je doen als je last hebt van pijn?

Pijnstilling

De meest voor de hand liggende optie is om naar pijnstilling te grijpen. Dat is een begrijpelijke keuze, want het kan vaak voor tijdelijke verlichting van de pijn zorgen. Het is echter niet zonder risico wanneer je hier frequent gebruik van maakt. Paracetamol kan op termijn voor leverschade zorgen, aspirine voor maagbloedingen en ibuprofen voor maagklachten, nierschade en zelfs een vergrote kans op een hartinfarct. Een alternatief waar sommigen profijt bij hebben, is cannabisolie. Dit vind je niet zomaar overal in de winkel, maar je kunt wel online cannabisolie kopen.

In beweging komen

Het lijkt tegenstrijdig om beweging aan te raden wanneer je pijn ervaart, maar het kan wel degelijk helpen. Rust roest, zoals men zegt, en van beweging wordt je lichaam soepeler. Het verbetert je doorbloeding en je conditie, en de endorfine die er door opgewekt wordt in je lichaam werkt pijnstillend. Bewegen kan daarnaast ook helpen om te voorkomen dat acute pijn omslaat in chronische pijn.

Fysiotherapie

Fysiotherapie

Heb je langdurig last van pijn die je hindert in je bewegingsvrijheid? Als je nog niet bij een fysiotherapeut geweest bent, is het aan te raden om dit toch eens te doen. De fysiotherapeut kan je helpen om te lichaam te versterken, zodat je toch weer comfortabeler kunt bewegen. Natuurlijk moet je daar zelf wat voor doen door je oefeningen te doen, maar dat is in je eigen belang.

Vloeken

Vloeken is natuurlijk geen sociaal gewenst gedrag. Maar je inhouden als je pijn hebt helpt niet om minder pijn te ervaren. Hier is onderzoek naar gedaan door de Keele University in Engeland. Dat onderzoek wees uit dat mensen die mochten vloeken een pijnlijke situatie langer kunnen volhouden. Gun jezelf dus wat gevloek wanneer je pijn ervaart, want het kan daadwerkelijk opluchting geven.

Uiteraard staat buiten kijf dat bij aanhoudende, verontrustende pijn een bezoek aan een arts altijd de meest verstandige keuze is. Niet alleen om uit te sluiten of te constateren dat er een onderliggend probleem aan ten oorzaak ligt, maar ook omdat deze kan helpen bij het oplossen of bestrijden van de pijn.

Previous ArticleNext Article
Handige informatie ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *