Laminaatvloer uitkiezen? Deze tips helpen je op weg! 0

Laminaatvloer

Op zoek naar laminaat? Dan kun je wellicht wel wat hulp gebruiken. De keuze is namelijk zo ontzettend groot dat we ons kunnen voorstellen dat je even niet weet waar te beginnen. Welk soort laminaat, welke dikte, welke kleur en wat voor groef? Wij helpen je op weg! 

De juiste kleurkeuze 

Laten we beginnen met het belangrijkste: de kleur van je laminaatvloer. Dit is ten eerste natuurlijk geheel afhankelijk van jouw persoonlijke smaak, maar ook met de rest van je interieur. Kijk dus vooral ook naar de kleuren en de stijl van je inrichting, maar ook naar de hoeveelheid licht in je huis. Is het erg donker in je huis, dan is het wellicht een goed idee om voor een niet al te donkere vloer te kiezen. Daarnaast heeft de kleurkeuze ook invloed op de optische grootte. Wil je de ruimte groter laten ogen, kies dan voor een lichte vloer. Mag het wel wat knusser en dus wat kleiner ogen, kies dan voor een donkerdere tint. 

De meeste laminaatvloeren hebben trouwens een houtdessin, maar ook effen kleuren of zelfs tegeldessins of betonlook komen steeds meer voor. 

Kies de gewenste laminaatdikte 

Hoewel de dikte niet per se bepalend is voor het uiterlijk van het laminaat – je ziet immers niet hoe dik het is als het eenmaal gelegd is – is het wel belangrijk hier de juiste keuze in te maken. En dat heeft alles te maken met geluid. Hoe dikker het laminaat, hoe minder geluid het maakt, zeker in combinatie met een goede ondervloer. Wordt er veel gelopen in deze ruimte, dan kun je beter voor een dikke vloer kiezen. Deze variëren overigens van 6 mm tot wel 12 mm. 

Kies voor laminaat met of zonder v-groef 

Tot slot heb je nog de keuze uit laminaat mét of zonder v-groef. Kies je voor laminaat zonder groef, dan sluiten alle planken naadloos op elkaar aan en is het één gaaf vlak. Kies je voor een v-groef, dan zit er dus tussen elke plank een v-vormige groef. Dit geeft je vloer een iets robuustere uitstraling. Hierbij kun je ervoor kiezen of de groef alleen aan de lange zijde van de plank zit (2-zijdige groef) of ook aan de korte kant (4-zijdige groef).

Previous ArticleNext Article
Handige informatie ·

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *