Nieuw telefoon abonnement met toestel nemen of toch een sim only abonnement? 0

Telefoon abonnement met toestel

Is de looptijd van jouw telefoon abonnement verstreken of gebeurt dit binnenkort? Dan is tijd om na te gaan denken over het vervolg. Natuurlijk kun je je abonnement stilzwijgend laten doorlopen, maar je kunt ook kijken van welke gunstige aanbiedingen je gebruik kunt maken. Daarbij kom je ook voor de keuze te staan of je voor een nieuw telefoon abonnement mét toestel moet gaan, of toch moet kiezen voor een sim only abonnement?

Gelijk speelveld

Op het gebied van netwerk is het een gelijk speelveld. Hoewel veel aanbieders van sim only abonnementen in naam niet een van de grote netwerkbeheerders als KPN, Vodafone of T-Mobile zijn, maken ze wel degelijk gebruik van een van die netwerken. Dat betekent dat naast een 4G sim only abonnement ook 5G mogelijk is bij sim only, hoewel dat nog een beetje in de kinderschoenen staat en je je kunt afvragen of dat het extra geld waard is. Maar ontwijk sim only aanbieders niet omdat je denkt dat je daar met een slecht netwerk en beperkte mogelijkheden te maken krijgt, want dat is niet zo. Je apps werken er even goed op.

Abonnement met toestel

De voornaamste reden waarom mensen een abonnement met toestel nemen, is omdat ze zichzelf dan iedere twee of drie jaar een nieuwe smartphone kunnen gunnen zonder dat ze die meteen helemaal moeten betalen. Je kunt het in feite zien als een afbetalingsregeling, en zo ziet men het bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) dan ook. Een abonnement met toestel dat een waarde van meer dan 250 euro vertegenwoordigt, wordt als een lening geregistreerd, wat toekomstige leningen kan beïnvloeden. De looptijd van een telefoon abonnement met toestel is in de meeste gevallen minimaal twee jaar, omdat de maandelijkse kosten anders erg hoog worden. De nieuwe smartphone moet immers in die tijd afbetaald worden. Maar het voordeel is wel dat je de aankoop van je nieuwe telefoon én je nieuwe telefoon abonnement op één plek kunt regelen.

Abonnement met telefoon

Sim only abonnement

Voor de vaste gebruikers van abonnementen met toestel lijkt een sim only abonnement waarschijnlijk karig. Dat is het niet. Zoals gezegd maak je gewoon gebruik van een van de grote telefoonnetwerken. Omdat je geen toestel hoeft af te betalen, is een korte looptijd mogelijk. In sommige gevallen is het sim only abonnement zelfs vanaf het begin al maandelijks opzegbaar, wat betekent dat je altijd kunt blijven loeren op gunstige aanbiedingen. Sim only abonnementen zijn vaak ook veel flexibeler in de zin dat je iedere maand de inhoud van je bundel naar boven of beneden kunt bijstellen. Welbeschouwd betaal je doorgaans ook minder voor je belbundel wanneer je een sim only abonnement neemt dan wanneer je voor een abonnement met toestel gaat.

En die nieuwe telefoon dan?

Wat een sim only abonnement niet met zich meebrengt, is een nieuwe smartphone. Maar die kun je natuurlijk wel gewoon zelf aanschaffen. Dan heb je ook nog eens een ruimere keuze, namelijk letterlijk alles wat er op de markt is. Dat kan dan niet op afbetaling, maar je kunt wél voor de goedkoopste aanbieder kiezen. Dit scheelt vaak tientallen euro’s met de waarde die afbetaalt wanneer je je nieuwe smartphone in combinatie met een telefoon abonnement neemt. Je moet dus in één keer betalen, maar je bespaart er wel geld mee.

De goedkoopste optie is uiteindelijk een voordelig sim only abonnement en geen nieuwe telefoon. Helaas is de smartphone markt gericht op regelmatige vervanging van toestellen door ze maar enkele jaren van updates te voorzien. Uiteindelijk heb je dus toch een nieuw toestel nodig.

Previous ArticleNext Article
Handige informatie ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *