Alles wat je moet weten over HBO Max als streamingservice in Nederland! 0

Remote controller voor HBO Max streamingservice

Alle liefhebbers van spannende series en gave films opgelet, sinds kort is HBO Max als streamingservice verkrijgbaar in Nederland en dat wil je niet missen. Maar wat is er nu precies zo bijzonder aan HBO Max, wat onderscheid deze dienst van de andere platforms en wat kun je er zoal op bekijken. Wij zochten het voor je uit! Want door de vele video on demand aanbieders zoals Netflix, Videoland, Disney+ en Amazon Prime Video en de vele andere apps en websites om tv te kijken via internet kun je bijna door de bomen het bos niet meer zien. Vergelijk onze analyse van HBO Max met de andere mogelijkheden van tv kijken via internet en kijk welke diensten en aanbieders het beste bij jouw wensen en voorkeuren passen. Of neem ze simpelweg allemaal. De keuze is aan jou!

HBO Max, wat is het?

HBO Max is, net als het bekende Netflix en Amazon Prime, een video on demand aanbieder waar je een selectie aan films en series kunt bekijken. De dienst bestaat al enige tijd in andere delen van de wereld, maar is sinds kort ook beschikbaar in Nederland. Net als bij aanbieder Disney+ wordt er vooral veel eigen HBO aanbod aangeboden. HBO valt onder Warner Media dus dit aanbod is ook beschikbaar op het platform. Maar daarover later meer!

Om toegang te krijgen tot HBO Max heft je een abonnement nodig en betaal je een vast bedrag per maand. Net als de andere video on demand kanalen kun je HBO Max via een app bekijken op je smartphone, tablets, laptops en natuurlijk op je smart TV. Ook zonder smart TV kun je, via een Chromecast bijvoorbeeld, streamen vanaf je telefoon naar je televisie. Genoeg opties dus.

Wat kost het en wat kun je daarvoor verwachten?

Zoals eerder gezegd valt HBO onder het concern van Warner Media. Hierdoor kun je naast de HBO original series en films ook Warner Bros en Cartoon Network content verwachten. Daarnaast vind je er veel DC films en enkele andere bekende series zoals ER, Friends, The Vampire Diaries en The Big Bang Theory. Heerlijke series om te bingen met een lekker drankje erbij.

Populaire HBO series die je bij HBO Max kunt bekijken zijn Game of Thrones, Westworld, Euphoria, Succession en The Sopranos. Van Warner Bros zie je onder meer alle Harry Potter films, The Matrix serie, Inception, The Hobbit, Lord of the Rings en de nieuwe topfilm: Dune. Bekende DC Comics als The Dark Knight, Wonder Woman, Gotham, Justice League en de Superman saga zijn ook beschikbaar op het platform. Voor de cartoonliefhebbers is er onder meer Johnny Bravo, The Flintstones, Powerpuff Girls, Looney Tunes en Lego Ninjago. Kortom, er is flink wat aanbod bij HBO Max beschikbaar met voor ieder wat wils!

Op dit moment kun je kiezen uit twee verschillende abonnementen. Je hebt het Basic abonnement en de Standaard formule. Het verschil zit met name in de beeldkwaliteit. In het Standaard pakket kun je alles in Full HD of 4K bekijken. Bij Basic is de beeldkwaliteit 720p. Verder kun je in het basis abonnement op 1 apparaat tegelijkertijd streamen en bij Standaard zijn dat er 3. Het maximale aantal downloads is bij Basic 5 tegenover 30 bij het Standaard pakket. Verder zit er een klein verschil in de prijs. Op dit moment is het Basic pakket € 2,99 per maand en Standaard is € 3,99. HBO heeft al aangegeven deze prijzen per april te verhogen naar € 5,99 en € 7,99 per maand. De actieprijzen van deze maand gelden echter voor je volledige contractduur als je nu een abonnement afsluit.

Ps. Vergeet naast al dat bingen ook niet om af en toe lekker naar buiten te gaan en te bewegen. Pak bijvoorbeeld eens de fiets voor deze mooiste fietsroutes van Nederland!

Previous ArticleNext Article
Handige informatie ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *