Ben je dol op gadgets? Een smartwatch mag dan zeker niet in jouw collectie ontbreken! 0

Smartwatch

Je ziet ze steeds vaker om de polsen van collega’s, vrienden en familieleden pronken. We hebben het natuurlijk over de smartwatch. De klassieke analoge klok moet tegenwoordig steeds vaker plaats maken voor het slimme horloge. En dat is niet zo gek. Want de smartwatch is er tegenwoordig in alle soorten en maten. Of je het nu wilt dragen als fashionstatement of om je sportprestaties en gezondheid beter in de gaten te houden. Er is tegenwoordig een slim horloge voor iedereen en in vrijwel iedere prijsklasse beschikbaar. 

Maar door deze flinke toename in het aanbod kan het lastig zijn om het overzicht te houden. Om te bepalen of een smartwatch iets voor jou is en waar je allemaal op kunt letten bij de aanschaf van een model hebben wij alle belangrijke informatie voor je op een rij gezet. Doe hier je voordeel mee en bepaal welke slimme gadget jij straks toevoegt aan je collectie!

Wat kun je er allemaal mee?

Een slim horloge klinkt natuurlijk leuk, maar wat kun je er allemaal mee? Net als bij een analoog horloge kun je er uiteraard de tijd op zien en daarbij kun je vaak zelf een gepersonaliseerde wijzerplaat kiezen. Vind jij het prettiger om de tijd in digitale cijfers af te lezen of gebruik je liever de klassieke wijzerplaat? Alles is mogelijk bij een smartwatch. 

Verder kan een smartwatch een goede ondersteuning bieden bij sport. Je kunt onder meer je hartslag in de gaten houden, het aantal calorieën dat je verbrand tijdens een activiteit bijhouden, maar ook je body battery, je stresslevel en de kwaliteit van je slaap wordt gemeten door je horloge. Het meenemen van je mobiel om muziek te kunnen luisteren tijdens het sporten hoeft dankzij een smartwatch ook niet meer. Daarnaast kunt je berichtjes ontvangen en versturen, je agenda bijhouden en zelfs navigeren met de kompasfunctie van je horloge op een toffe fietstocht bijvoorbeeld. Dit is slechts een kleine greep uit de talloze functies die een smartwatch standaard heeft. Daarnaast bieden heel veel merken ook nog de mogelijkheid om extra functies op je horloge te zetten zodat je deze nog meer naar jouw wensen kunt personaliseren. Koppel je smartwatch bijvoorbeeld aan een app waarin je je eetdagboek bijhoudt om je gezondheid nog beter in de gaten te houden en je doelen om af te vallen te bereiken. Vind je het lastig om voldoende water op een dag te drinken? Ook daar kan je smartwatch een hulpmiddel in zijn en je een seintje geven om weer een glas water te drinken of even op te staan om te bewegen.

Hoe maak je de beste keuze?

Ben je dol op de nieuwste gadgets en volg je graag de laatste technologie? Of lijken de bovengenoemde functionaliteiten jou ook nuttig in je dagelijkse leven? Dan kan een smartwatch een leuke toevoeging zijn aan je collectie aan slimme gadgets. Kijk daarbij wel goed welke zaken jij belangrijk vindt in het horloge. Zoals bijvoorbeeld het uiterlijk. Hou je van een sportieve look of moet het horloge ook bij je andere sieraden passen die je elke dag draagt? Daarnaast verschillen de functionaliteiten per merk en horloge sterk. Zo zullen in de regel de kleinere modellen minder functionaliteiten hebben dan de wat grover uitgevoerde sportmodellen. Let daarbij wel op dat alle data van je smart watch beschikbaar komt in een applicatie op je smartphone. Dus ook wanneer niet alles zichtbaar is op je horloge zelf, door beperkte beeldgrootte bijvoorbeeld, dan kun je dit vaak alsnog gemakkelijk raadplegen. 

Uiteraard is het altijd verstandig om de diverse modellen smartwatches die je op het oog hebt met elkaar te vergelijken. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken welk horloge het beste bij jouw wensen en voorkeuren past.

Previous ArticleNext Article
Lifestyle ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *