Dit eten missen Nederlanders in het buitenland 0

Gefrituurde Snacks

Als je een paar weken op vakantie bent, dan kun je de Nederlandse cultuur best even missen. Maar, als je reis langer duurt of als je geëmigreerd bent naar het buitenland, zijn er een aantal zaken die je gewoon mist aan ons kikkerlandje. Hoewel we altijd zeuren over het weer geldt toch echt “oost west, thuis best”. We zijn als Nederlanders dol op onze cultuur en al het eten en drinken dat daarbij hoort. We noemen hier een aantal dingen die je echt zult missen als je lang in het buitenland verblijft.

De frituur snacks

Wij kennen een echte snackcultuur. Je kunt nog net niet op elke hoek van de straat een friettent binnenlopen, maar het hangt er natuurlijk niet ver vanaf. Met gemak trek je een kroket uit de muur of bestel je een portie bitterballen op het terras. Frituur hoort nou eenmaal bij onze cultuur. Als je verder reist dan België, zul je deze snackcultuur vroeg of laat gaan missen. We kennen natuurlijk allemaal zaken als friet van Piet in Spanje, waar je een frikandel of kroket kan eten. In de rest van de wereld zul je moeite hebben om deze snacks te kunnen vinden. Al helemaal als je op zoek bent naar typische snacks, zoals een mexicano of een kaassouflé. 

Brood en broodbeleg 

Ten eerste is brood lang niet overal ter wereld hetzelfde. Ga in het buitenland maar eens of zoek naar een lekker brood. Vaak kun je alleen brood vinden, dat wij zouden gebruiken voor tosti’s, of er is een cultuur waar veel stokbrood wordt gegeten zoals in Frankrijk. Als je dan eenmaal een lekkere boterham gevonden hebt, verlang je naar lekker broodbeleg. Een favoriet van ons is natuurlijk hagelslag. Probeer daar maar eens aan te komen in het buitenland. Er zullen weinig plekken op de wereld zijn, waar ze dit zullen kennen. Maar, ook elk ander broodbeleg zul je missen, want vaak is de keuze niet zo reuze. En hoewel je misschien thuis niet zo veel verschillende dingen eet op je boterham, zul je het gebrek aan keuze juist heel erg missen. 

En wat dacht je bijvoorbeeld van kaas? Overal ter wereld is het vaak wel te vinden, maar de Nederlandse kaas smaakt toch echt het lekkerst. Daar kan geen andere kaas tegenop. Vaak is de kaas wel acceptabel genoeg om de vakantie mee door te komen. Maar, zodra je thuis bent en weer de Nederlandse kaas proeft, weet je weer wat je gemist hebt. Een echt lekker plakje kaas op je boterham is vaak toch het eerste waar je dan thuis naar grijpt. 

Een broodje haring

Rauwe vis is over het algemeen niet raar, want dat kennen ze in elke cultuur. Sushi is natuurlijk heel populair over de hele wereld, dus een stukje rauwe vis kun je overal wel krijgen. Maar, een broodje haring met flink wat ui? Dat zal je een zoektocht kosten. Grote kans dat je deze lekkere snack niet in het buitenland kunt vinden. Je zult toch echt moeten wachten tot je weer op Nederlandse bodem staat om zo’n lekker broodje te eten. 

Een bordje rodekool stamp

We blijven toch Nederlanders en we houden van onze stamppot cultuur. In het buitenland zijn veel van de groenten die we daarvoor gebruiken ook wel te vinden. Je kunt makkelijk een zuurkoolstamp of hutspot maken. Maar, rode kool? Dat is een groente die niet overal ter wereld te verkrijgen is. Als je een paar weken op vakantie bent, heb je daar misschien helemaal geen zin in. Maar, als je in het buitenland woont? Dan is de kans groot dat je verlangt naar een lekker bordje rodekool stamp.

Benieuwd naar wat Nederlanders nog meer allemaal missen? Lees dan eens dit artikel

Previous ArticleNext Article
Eten & Drinken ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *